QEVERIA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS I PROPOZON PRESIDENTIT, NJËMBËDHJETË TË NGARKUARIT ME PUNË NË MISIONET DIPLOMATIKE TË KOSOVËS

 

Prishtinë,  29 gusht 2008

 

Qeveria e Republikës së Kosovës është e nderuar që të bëjë propozimin e të ngarkuarve të parë me punë në përfaqësitë e para diplomatike në dhjetë vende të ndryshme të botës, që është hapi i rëndësishëm për ndërtimin e shërbimit diplomatik të Kosovës.

 

Kryeministri i Qeverisë së Republikës së Kosovës Hashim Thaçi ka vlerësuar të  propozuarit si njerëz me kredibilitet kombëtar, profesional dhe me vizion për politikën dhe diplomacinë e Kosovës.

 

Kryeministri Thaçi  ka theksuar se vizioni i politikës së jashtme dhe diplomacisë së Kosovës, është integrimi në NATO dhe në BE, si dhe ndërtimi i raporteve të mira me të gjithë fqinjët e saj.

 

Në vazhdim të mbledhjes, ministri i Punëve të Jashtme Skender Hyseni ka prezantuar propozimin e njëmbëdhjetë të ngarkuarve me punë në misionet diplomatike të Kosovës, duke theksuar se ky propozim është rezultat i konsultimeve të gjera dhe të vazhdueshme ndërinstitucionale në Kosovë.

 

Të propozuar janë:

 

1. Uashington  -       Avni Spahiu

2. Nju Jork       -       Sylejman Gashi

3. Londër        -       Muhamet Hamiti

4. Paris           -       Muhamedin Kullashi

5. Berlin          -       Vilson Mirdita

6. Romë         -        Albert Prenkaj

7. Bruksel       -        Ilir Dugolli

8. Ankara       -        Bekim Sejdiu

9. Vjenë        -        Sabri Kiçmari

10. Bernë      -        Naim Mala

11. Tiranë     -        Gazmend Pula

 

Ky propozim i është dërguar Zyrës së Presidentit të Republikës për dekretim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Datenschutzerklärung
Eigene Webseite von Beepworld
 
Verantwortlich für den Inhalt dieser Seite ist ausschließlich der
Autor dieser Homepage, kontaktierbar über dieses Formular!