Xhavit Haliti

 

 

 

 

 
 

THAÇI NUK LIGËSHTOHET - Intervistë e Kryeministrit të Kosovës Zotri Hashim Thaçi Gazeta “EXPRESS”

KOSOVË DËGJOJE ZËRIN E POETIT - Me poetin në mër Zeqir Gërvalla

BARACK OBAMA MERR ZYRTARISHT DETYRËN E PRESIDENTIT TË SHBA-VE

 

ZHIKICA R. DHE GENTIANA M. – NJË DASHURI NË SHIKIM TË PARË - Shkruar nga Enver Robelli

 Ç‘ËSHTË PERËNDIMI ? PERËNDIMORIZIMI? - Shkruan: Gi Sorman

 

Fjala a Martti Ahtissarit Oslo, 10 dhjetor 2008 dhe intervista në TV CNN pas marrjes së çmimit NOBEL për paqe: “PAVARËSIA ISHTE DREJTËSI”   

 HULUMTIMI GJENETIK PËR POPUJT E BALLKANIT - Institut Zviceran për Hulumtime Gjenetike, “iGENEA”

Mërgim Muzzafer-i & Mike Müller personazh Humori në në TV Zviecerane SF1 "Giacobbo / Müller" që emitohet çdo të dielë  

 

RRAHJA DHE HESHTJA Shkruar nga Enver Robelli

 

FIGURA MË E  QËNDRUESHME  POLITIKE  NË  KOSOVË Shkruan: Mehmet BISLIMI  

 

 

SHKRIMTARI & DIKTATORI: KADARE - HOXHA DHE HITLER – JYNGER Shkruan: Hans-Joachim Lanksch

 

 

HISTORIA E USHTRISË SË KOSOVËS Shkruan: Arianit BYTYÇI

 

FESTA E FLAMURIT DITË QË BASHKON SHQIPTARËT – Shkruan KADRI GËRVALLA

 

AKADEMIK QOSJA Qytetar nderi i Skenderajt - Shkruan: Mehmet Bislimi

 

 

ISMAIL KADARE: LIBRI, GJIROKASTRA, SHQIPTARËT... TV "Top Channel" me Adi Krastën

 

 

 

F I L O Z O F I A   E   J E T Ë S Shkruan: Adem Demaçi

 

 

Ambasadori Amerikan UILLIAM E. RAJERSON: ”RAMIZ ALIJA KISHTE GJAK NË DUART E TIJ”

NË KËRKIM TË NJË IMAMI EVROPIAN TË KOSOVËS - Shkruar nga Enver Robelli

 

 

SPECIALE

Intervistë me Hashim Thaçin në RTK 27 nëntor 2008

 

 

 

Për SKËNDERBEUN – DY INTERVISTA: SABRI GODO DHE PROF. OLIVER SCHMITT

 

 

GJITHÇKA RRETH EULEKS-IT DHE BLLOKADAVE NGA KËSHILLI I SIGURIMIT TË OKB-SË

 

NË KUJTIM TË XHAVIT  HOXHËS - Shkruan: Mehmet BISLIMI

 

SI U ORGANIZUAN DEMONSTRATAT E VITIT 1968 NË LLAP, 40 VJET MË PARË Shkruan: Abdullah NISHEFCI (Kosova Sot)

 

DYZETVJETORI I DEMONSTRATAVE TË VITIT 1968-Shkruan: Selatin NOVOSELLA Gazata “Kosova sot”

 

 DOSJE EKSKLUZIVE

 

KONGRESI I MANASTIRIT, MARRËVESHJE E MADHE KOMBËTARE - Shkruan: Rexhep Qosja Gazeta “SHQIP

 

Sinan Çetin  Mutlu Ol (Bëhu i lumtur)

 Nga Filmi dokumentar “BETIMI I POPULLIT SHQIPTAR PERPARA STALINIT TE MADH

  

8 NËNTORI 1941 DITA E THEMELIMIT TË PARTISË KOMUNISTE TË SHQIPËRISË (Pjesë nga libri i Enver Hoxhës «Kur lindi Partia» seria e kujtimeve të shkruara gjatë viteve 1975-1976)

 

100 nga Kongresi i Manastirit - KONGRESI  I MANASTIRIT -  Midhat Frashëri rrëfen personazhet

 

 

 

 

 

VIZIT TE HASAN MALA NË GJILAN – PAS SHUM VITESH MËRGIMI I GËZOHET SHTETIT TË KOSOVËS - Shkruan: Sulejman Sulejmani

 

VESHJA KOMBETARE SHQIPTARE PO ZBEHET - Intervistë me prof. dr. Drita Halimi-Statovci Radio Blue Sky-RTK

Nga Arkivi Qendror Shteteror i Filmit - AQSHF

 

AMERIKANËT VOTOJNË PËR NDRYSHIMIN - Barak Obama është presidenti i 44 i SHBA-së

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MARRËZI ARKITEKTONIKE NË ZAGREB DHE NË PRISHTINË - Shkruan: Enver Robelli

 

LOTËT E PADERDHUR PËR DHEMBJEN SHQIPTARE - Shkruan: Shefqet Cakiqi – Llapashtica Revista “DRITA” 1996

 

 

 

 

SOT NA KA BASHKUAR ENVER HOXHA - HYDAJET HYSENI : fjalim  në akademinë politike “Enver Hoxha për Kosovën”, të mbajtur në Prishtinë

 

100 VJETORI I LINDJES SË ENVER HOXHËS, EDHE KËSHTU E NJOHIN KOSOVARËT  ENVER HOXHËN Shkruan: Shefqet Cakiqi-Llapashtica (www.besiana.de)

 

 

100-VJETORI  I LINDJES SË SHOKUT ENVER HOXHA - Shkruan Artan LAME Gazeta "SHQIP"

 

 

INTERVISTË ME ADEM DEMAÇIN –Gazeta "Kosova Sot"

 

 

 

EKSPERIMENTI MË I MADH I TË GJITHA KOHËRAVE FILLOI ME 10 SHTATOR 2008, AFËR GJENEVËS - SHPRESAT DYSHIMET DHE FRIKA – FAKTE DHE DËSHMI RRETH EKSPERIMENTIT

 

 

 

 

 

REXHEP QOSJA: PSE E QUAJ KADARENË, MIT I KOMUNIZMIT - Intervistoi: Admirina Peçi “Gazeta Shqiptare

 

 

HOLLBRUK: PAVARËSIA E KOSOVËS RUHET NGA NATO - Arkitekti i paqes në Ballkan flet në emisionin "Exclusive" në "Top Channel"

 

 

RREZIKU QË VJEN NGA GAZETARIA E SAHANLËPIRËSVE- Shkruan: Enver Robelli Gazeta „SHQIP“

 

 

NJËMBËDHJETË TË NGARKUARIT ME PUNË NË MISIONET DIPLOMATIKE TË KOSOVËS

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

VETOJA RUSE DHE KINEZE IMPONON SHTRIRJEN E EULEX-IT - ME 6 PIKAT KONTRAVERSE TË BAN KI MUNIT


Datenschutzerklärung
Kostenlose Webseite von Beepworld
 
Verantwortlich für den Inhalt dieser Seite ist ausschließlich der
Autor dieser Homepage, kontaktierbar über dieses Formular!